Predstavitev podjetja

Zgodbo turizma na Krasu povezujejo z hoteli in restavracijo v Lokvi.

Predstavitev Prunk Turizem d.o.o.

Marko Prunk je svojo uspešno pot začel pred tridesetimi leti kot poslovodja v mesnici v Lokvi. Odlična lokacija v neposredni bližini italijanske meje in dobro ime, ki si ga je mesnica pridobila s kakovostjo mesa, delom in odnosom do strank, sta botrovali razcvetu dejavnosti. Po letu 1990 je Marko Prunk mesnico odkupil in postal samostojni podjetnik. Štiri leta zatem je svojo osnovno živilsko dejavnost razširil na gostinstvo in v središču Sežane odprl gostinski lokal. 

Tudi v naslednjih letih je vlagal, vse do danes, ko pod okriljem Marka Prunka delujejo tri podjetja: Postojnske mesnine, Mesarija Prunk ter Prunk Carni na italijanski strani, kjer ima 6 trgovin. Pod blagovno znamko Prunk je danes združenih kar 21 obratov. V Sloveniji zaposlujejo 100 ljudi, v Italiji pa 24. S svežim mesom in z mesnimi izdelki oskrbujejo maloprodajo, pa tudi javne ustanove, hotele in gostinske obrate na območju Ljubljane, Notranjske, Primorske in Goriške. Je glavni sponzor Košarkarskega kluba Sežana.

Da bi izdelki znamke Prunk dosegli še širši krog potrošnikov, se je v sklopu novega proizvodno-poslovnega obrata v Lokvi uredil gostinski lokal.

Leta 2016 se je odločil kupiti hotel in zgodila se je nova zgodba v družini Prunk. Blagovna znamka Prunk turizem, ki danes zajema dva hotela in gostinki obrat. Za vztrajno delo in napore, ki jih vlaga v rast in širjenje podjetja je prejel priznanje za gospodarstvenika Primorske.

V zgodbi podjetja Prunk pomaga sin Andrej, sestra Marta in ekipa zaposlenih.

Osebna Izkaznica

 

Ime:

PRUNK TURIZEM, hotelske in gostinske dejavnosti, d.o.o

Skrajšano ime:

Prunk Turizem d.o.o

Sedež:

Partizanska cesta 117, 6210 Sežana

ID za DDV: SI79176674
Matična Števika: 9547789000